Tıbbi Cihaz Eğitim Sistemi Tıbbi Cihaz Satış Tanıtım ve Reklam Yönetmeliğinin gerektirdiği eğitimlerin verildiği sistemdir. TCESİS kapsamında aldıkları eğitim sonucunda sınavdan başarılı olan kişiler başvurdukları alana göre Sorumlu Müdür, Satış Tanıtım Elemanı ya da Klinik Destek Elemanı olarak belge almaktadır.
Yönetmelik gereği, Tıbbi Cihaz Şirketlerinin en az bir sorumlu müdür ve bir satış tanıtım elemanı bulundurarak Satış Merkezi olarak yetkilendirilmesi gerekmektedir. Satış Merkezi olarak yetkilendirilen şirketlerin, SGK ile sözleşme yaparak MEDULA sistemine entegrasyonu için çalışmalarımız sonuca yaklaşmıştır.
Tıbbi Cihaz Eğitim Sistemi’ne bugüne kadar,
36.346 kişi başvurmuş, bunların 17.839 diplomaları ile başvururken, 18.507’si Geçici Maddeden yararlanmıştır. Geçici Maddeden yararlananlar için TİTCK personelinden oluşan komisyonlar 15 Kasım 2015 tarihine kadar başvuru dosyalarını inceledi.
29.136 kişi eğitimleri almış, 27.149 kişi belge almaya hak kazanmış ve toplamda 49.708 sertifika verilmiştir. Sorumlu Müdür olarak sertifika sahibi 12.616 kişi bulunurken, Satış ve Tanıtım elemanı olarak 22.698 kişi ve Klinik Destek Elemanı olarak 14.394 kişi belge sahibi oldu.
Tıbbi Cihaz Eğitim Sistemi ile sektörümüzün istihdam kapasitesi ve insan kaynağı profili demografik ve sosyal olarak netleşti. Sektörün tanımlı bir profesyonel kadrosu oluştu. Şirketlerin SGK ile sözleşme yapmasının ve MEDULA entegrasyonu ile doğrudan ödeme almasının önü açıldı. SUT Ek-3C4 listesinde yer alan şeker stripi dahil yaklaşık 115 kalem ürünün de MEDULA sistemine dahil edilerek medikal marketlerde satışının gerçekleştirilmesi de SGK ile yapılacak sözleşme metnine dahil edildi.